به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری چهارمین جشنواره رادیویی پژواک، عباس رجب سلمانی، مدیر گروه تاریخ و معارف رادیو جوان گفت: با توجه به این که برنامهها از رویکرد آموزشی به سمت آموزشی تفریحی سوق داده شده اند، مبحث این کارگاه را «گیمیفکیشین»قرار دادیم. این اصطلاح یعنی به کاربردن نشانه های بازی برای مشارکت و بالارفتن انگیزه مخاطب.
وی ادامه داد: در بازی ما ساختاری با قوانین برنده و بازنده داریم. بازی محوری هم طراحی آزاد است اما در«گیمیفکیشین»قطعاتی از بازی مثل امتیاز و پاداش را در محیط غیر بازی قرار میدهیم.
رجب سلمانی در ادامه با اشاره به ویژگیهای رادیو ادامه داد: در رادیو تصویر وجود ندارد و جریانمند است، برای همین صدا و روایت نقش کلیدی دارند که قدرت بیان مجری را میخواهد.
وی با این پرسش که چرا«گیمیفکیشین» در رادیو موثر است؟ ادامه داد: چون شنونده فعال را از منفعل جدا میکنیم، حس تعلق، سرگرمی، افتخار و رقابت ایجاد می شود. بنابراین اطلاعات را بهتر در حافظه مخاطب تثبیت میکند و باعث افزایش مدت زمان شنیدن این برنامه میشود. از این رو امکان ایجاد مخاطب وفادار و باشگاههای هواداری را به وجود میآورد.
مدلهای نظری و کاربرد آن در صدا از دیگر مباحثی بود که دکتر رجب سلمانی درباره آن صحبت کرد.
وی در ادامه به طراحی گام به گام یک«گیمیفکیشین»رادیویی پرداخت و گفت: هدف از این کار ایجاد یک تجربه صوتی مشارکتی است که باعث افزایش تعامل لذت و وفاداری مخاطب شود. شناخت مخاطب هدف، انتخاب کانالهای تعامل، طراحی ساختار بازی، طراحی چالش و ماموریت صوتی، سنجش و تحلیل داده و بهینهسازی از دیگر مباحث گام به گام بازی است.
در ادامه رجب سلمانی به موضوع فیلمنامه«اتاق فرار رادیویی» پرداخت و گفت: مهم ترین هدف این کار تعامل با مخاطبان است.
وی در پایان به ده توصیه برای ساخت رادیوی تعاملی زنده و ماندگار پرداخت.
حسین فردرو که از سال 1354 به تلویزیون آمده و در گروه مسابقات تلویزیون کار کرده به برنامههای موفق سیما اشاره کرد و گفت: مسابقههای «همدیگر را بشناسیم» و «حدث بزن » با اجرای آقای فرخ راد و «نامها و نشانهها» با اجرای رضا معینی از بهترین برنامههای مسابقه تلویزیون بوده است.
وی ادامه داد: مسابقه باید مشارکت افراد خارج از محیط را داشته باشد. قوانین مسابقه باید ساده باشد. هر چقدر با نیروهای خلاق، موسیقی و افکت را کار کنیم، مسابقه جذابتر میشود.
فردرو افزود: مردم حق انتخاب دارند و میتوانند برنامههای مختلف را ببینند. در ارتباطات آموزشی ما از کارهای یکدیگر باید آموزش بگیریم. هدف از ساخت مسابقه ایجاد توسعه فرهنگی و قرار دادن آموزش به مردم است.
عباس پیری، تهیه کننده رادیو در خصوص برنامه«ما بازیگریم» که چرا در ABU مقام آورد ،گفت: این برنامه یک ساعته به صورت مسابقه تست بازیگری بود. برنامه را دوبار ضبط کردم. ما نباید نقش مهم بچههای هماهنگی را نادیده بگیریم. به نظرم نقش شرکت کنندهها مهم تر از مجریان است. اگر آنها خوب اجرا نمیکردند برنامه با افت روبرو میشد. شرکتکنندهها تئاتری بودند و صداهای خیلی خوبی داشتند. رنگ آمیزی خاصی در برنامه به وجودآوردیم. همچنین جایزه به برگزیدگان لوح صوتی دادیم و برای آنها خیلی ارزشمند بود که چهرهای مثل بهزاد فراهانی از او تقدیر میکند. متاسفانه ما در بخش جایزه با وجود داشتن اسپانسرهای خوب، مشکل داریم.
وی ادامه داد: در برنامه«صدا آزاد» که تست خوانندگی بود، تصمیم گرفتیم که با پول جایزه مسابقه برای آنها لوح و تندیس بگیریم.
پیری تصریح کرد: در حال حاضر ما از فضای مجازی خیلی کم و بد استفاده میکنیم. در صورتی که میتوانیم با تشکیل گروههای خانوادگی همزمان هم آنها را روی خط بیاریم هم برای تعداد بیشتری مساقه را اجرا کنیم.
در پایان جلسه غلامحسین طالبی، رئیس کمیته آموزش و فضای مجازی چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک گفت: برای بهره گیری بیشتر از کارگاههای آموزشی به رفع نیاز برنامهسازان و ایجاد بستر مناسب خواهیم پرداخت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد